wino 12% - 13% | wino 17% |
7kg poziomek | 7kg poziomek |
4,5l wody | 4l wody |
1,7kg cukru | 2,8kg cukru |
3g pożywki | 4g pożywki |
20g kwasku cytrynowego |
Wina swojskie robię od 14 roku życia, a ponieważ zawsze lubiłem odkrywać nieznane, dlatego sam tworze i testuje kreatywne przepisy wydobywając nieznane dotąd smaki wina swojskiego.Zachęcam do korzystania z oryginalnych przepisów i dzielenia sie opiniami w komentarzach. Mile widziane sugestie, co byście zmienili w danym przepisie.
poniedziałek, 27 sierpnia 2012
Wino poziomkowe
Z poziomek rzadko robi się wina, gdyż ich po prostu
szkoda na to. Jeśli mamy jednak nieprzebrane ilości poziomek i
nie wiemy co z nimi zrobić, można zrobić wino... Aromat
poziomek zmienia się podczas fermentacji na zupełnie inny,
zupełnie nie przypominający pierwotnego. Robimy z nich raczej
wina ciężkie, deserowe, poza tym nadają się dobrze do
mieszania z innymi owocami. Schemat działania i proporcje
składników są identyczne, jak w przypadku wina z truskawek
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz