Wino z berberysu |
Berberys zwany inaczej
kwaśnicą jest to krzew polny i ogrodowy o czerwonych,
podłużnych owocach, podobno dobrze nadających się do wyrobu
win domowych. Postępuje się z nim jak z dzika różą| wino 9% - 9,5% | wino 12% | wino 17% - 17,5% |
| 2kg berberysu | 2,25kg berberysu | 2,5kg berberysu |
| 9l wody | 8,5l wody | 8l wody |
| 1,5kg cukru | 2kg cukru | 2,8kg cukru |
| 3g pożywki | 4g pożywki | 4g pożywki |
| 10g kwasku cytrynowego | ||
![berberys1d.jpg [10,2kB]](http://old.wino.org.pl/noframes/rysunki/berberys1d.jpg)
Berberys
Polecam berberys, leczniczo ma podobne własciwości co czosnek, a smakuje o wiele lepiej i nie śmierdoli :D
OdpowiedzUsuń