Przykłady na 10l wina:
wino 11% | wino 17% |
6,5kg malin | 7kg malin |
4,5l wody | 4l wody |
1,7kg cukru | 2,8kg cukru |
3g pożywki | 4g pożywki |
O ile chce się utrzymać
aromat malinowy, należy fermentować w temperaturze w miarę
niskiej.
Wina swojskie robię od 14 roku życia, a ponieważ zawsze lubiłem odkrywać nieznane, dlatego sam tworze i testuje kreatywne przepisy wydobywając nieznane dotąd smaki wina swojskiego.Zachęcam do korzystania z oryginalnych przepisów i dzielenia sie opiniami w komentarzach. Mile widziane sugestie, co byście zmienili w danym przepisie.
wino 11% | wino 17% |
6,5kg malin | 7kg malin |
4,5l wody | 4l wody |
1,7kg cukru | 2,8kg cukru |
3g pożywki | 4g pożywki |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz